FireBreather® Miniventil

Miniventilen är utvecklad av Securo speciellt för att brandsäkra mindre öppningar i fasad samtidigt som nödvändig ventilation bibehålls.

Det speciella med Miniventilen är att den är flexibel. Den kan klämmas platt men återtar formen när man släpper igen. Detta gör den lämplig i smala luftspalter med varierande bredd.

Miniventilen monteras enkelt med händerna och är knappt synlig utifrån när den är monterad. Ventilen är lätt att demontera om man behöver det. Den är därför passande att användas i bl a kulturhistoriska byggnader.

Miniventilen består av en flätad stålslang med svällande (intumescent) material inuti. Den täpper inte igen ventilationen när den monterats utan tillåter ventilationen att fungera.

Nätet är dimensionerat att stoppa gnistor och flammor. Intumescent-massan sväller vid värme och tätar därmed ventilen och stoppar branden att ta sig förbi.

Standardstorlek på Miniventilen är 20 mm och kan användas i luftspalter 10-16 mm. Den finns även som 13 mm och den används i öppningar 3-10 mm.

Produktfakta
Levereras som metervara
Diameter: 20 mm.
Testad enligt: prEN 1364-6:2016.