Nordic QVFR Flamskyddande vit färg och flamskyddslack

Nordic QVFR är flamskyddslack och flamskyddsfärg för applicering på trä eller träbaserade produkter och finns som vit färg och klar lack. Nordic QVFR är avsedd för inomhusbruk och behöver inget täcklager.

Flamskyddslack och flamskyddsfärg används med fördel på tak och väggar som behöver flamskydd, t ex på väggar och tak i utrymningsvägar. På bl a CIK arena i Knivsta, Sara kulturhus i Skellefteå och nya Lidl-butiker har man använt Nordic QVFR flamskyddslack. Lacken kan vitpigmenteras och färgen kan brytas i diverse kulörer.

Nordic QVFR är testad på tidigare målat barrträ och fungerar väl över existerande färglager.

Produkten är en tvådelslösning och måste appliceras i rätt ordning: QVFR1 följt av QVFR2.

Denna färg/lack passar utmärkt för att flamskydda trämaterial, t ex tak och väggar i miljöer där det inte skall ”synas” att brandskydd  applicerats.

Brandtestat enligt EU Standard EN13501-1, EN13823 (2002 SBI) och EN11925-2 (2002 antändning).
Brandklassning B-s1,d0 används för att förhindra flamspridning.

Nordic QVFR flamskyddslack är listad i Svanen Husproduktportal. Klicka här för att logga in i Svanens husproduktportal.

Galleri

Nordic ES/VFR Flamskyddande vit färg och klar lack

Vit färg och klar lack som motverkar flamspridning, för användning på trä, träpanel, träskivor, spånskivor, fanér, laminat och andra  träprodukter. Appliceras med spruta, pensel eller roller.

Brandtestat enligt EU Standard EN13501-1, EN13823 (2002 SBI) och EN11925-2 (2002 antändning).
Brandklassning B-s1,d0 används för att förhindra flamspridning.
Dessa färger passar utmärkt för att flamskydda trämaterial, t ex tak och väggar i miljöer där det inte skall ”synas” att brandskydd  applicerats.

Nordic ES/VFR skall övermålas med Nordic HW Toppfärg/lack.

Nordic ES/VFR Flamskyddslack är listad hos Svanen Husproduktportal. Klicka här för att logga in i Svanens Husproduktportal

sundahus

Nordic ES/VFR flamskyddslack är listad i Svanen Husproduktportal. Klicka här för att logga in i Svanens husproduktportal.